johannesört

Johannesörtsolja, eller bara johannesolja som den också kallas för, kan bland annat användas för att lugna lindra värkande leder och muskler. Oljan utvinns ur Johannesörts (eng St Johns Wort) som i tusentals år använts som medicin mot depression och inflammation.

Johannesörtsolja bäst i test

Detta är en erkänt kvalitativ johannesörtsolja och vår personliga favorit. Denna olja har funnits med länge och har många nöjda kunder som kan vittna om dess förträfflighet. Produkten är utvinnen or ekologiskt odlade blommor och knoppar från johannesörten.

Denna olja doftar mycket gott och är utmärkt att använda som massageolja.

Klicka här för att köpa johannesörtsolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost

Johannesörtsolja som massageolja

Johannesörtsoljan är särskilt lämpad att användas som massageolja. Oljan är mjuk och behaglig och absorberas in i huden i lagom mängd. Den gör under för dig med träningsvärk eller ömmande muskler. Det finns lite olika varianter av oljan att köpa, både koncentrerad som behöver spädas med någon vegetabilisk olja och sådan som är färdig att använda direkt på huden. Outspädd oljan kan man droppa i andra massageoljor eller krämer innan man använder dem. En viktig sak att tänka på när man smörjt in huden i johannesörtsoljan är att man bör hålla sig borta från solen. Direkt soljus kan nämligen reagera med oljan och skada huden om det vill sig illa.

Andra fördelar

Johannesortsolja har även andra fördelar, oljan kan till exempel lindra och reparera irriterad eller skadad hud. Man kan på så sätt använda den för att smörja in vissa problemområden och på så sätt behandla dessa. Men det går även som sagt bra att använda den över hela kroppen vid exempelvis massage och då få del av dess positiva egenskaper. Oljan har även en speciell doft som kan ge avslappning och få dig att känna dig i harmonisk.

En annan olja med kraftfull doft är sandelträolja.

Köpa johannesörtsolja

Vi rekommenderar att man köper en olja som är färdig att använda direkt på huden. På detta sätt slipper man blanda ut den själv och riskerar inte problem med feldosering. Välj en kallpressad och ekologisk olja om möjligt.

Klicka här för att köpa johannesörtsolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost