NyponrosfröoljaNyponrosfröolja, nyponfrölja eller nyponolja som man även kort och gott kan kalla den har många fördelar för vår hy. Nyponrosfröoljan är full av nyttiga vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Oljan har mycket goda egenskaper på huden, den den kan bland annat användas för få bort mörka fläckar, linjer och till och med ärr. Den är även bra som återfuktare och den verkar lugnande på irriterad hud.

Bästa produkt 2024

ProduktOmdöme
HealthWell Nyponrosfröolja Kallpressad EKO 30ml
nyponrosfroolja
En nyponfrörosolja av hög kvalitet till ett lågt pris. Den absorberas snabbt snabbt in i huden och kladdar inte.
Betyg ★★★★★
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

Nyponrosfröolja för hud och ansikte

Nyponrosfröolja är mindre fet än många andra oljor och den absorberas snabbt in i huden. Den tränger sig därför lätt ner i djup i hudens olika lager.

Motverkar hudens åldrande

Dess rika innehåll på C- och A-vitamin gör att nyponrosfröoljan stimulerar produktionen av kollagen i huden. Kollagenet behövs för att hålla huden ung, genom att tillföra dessa vitaminer så motverkar man hudens ålderstecken. Eftersom oljan tränger in så lätt i huden så håller den även hela huden återfuktad. Återfuktning hjälper även det till att hålla rynkor och linjer borta. C-vitaminet har även egenskapen att det hjälper till att reparera den mest ytliga huden samt att det bidrar till att hålla huden i ansiktet elastiskt.

Läker eksem och akneärr

De essentiella fettsyrorna i nyponrosfröoljan kan läka ärrbildning i huden. De kan även bota eller reducera problem med eksem genom att de stimulerar till produktion av ny frisk hud. Det faktum att oljan mjukar upp huden och gör den mer flexibel underlättar också läkningsprocessen

Motverkar åldersfläckar

Solens UV-strålar kan skada din hud. Resultaten av solskador i ansiktet kan synas i form av så kallade åldersfläckar och annan missfärgning. Antioxidanterna i nyponrosfröoljan bekämpar de fria radikaler som orsakar solskador. Oljans essentiella fettsyror tillsammans med A-vitaminet hjälper till att förbättra hudtonen, hudens struktur och pigmentering. Om huden utsätts för för mycket solljus så kan så kan kollagenet i huden minska. C-vitaminet i nyponrosfröoljan stimulerar kollagenproduktionen och motverkar på detta sätt de potentiella skadorna brist på kollagen kan orsaka i huden.

Köpa Nyponrosfröolja

Nyponrosfröolja, eller nyponfröolja eller nyponolja är alla benämningar på samma produkt. Denna olja finns att hitta på lite större apotek. Det är även lätt att beställa online på något av de större hälsokost- eller skönhetsbutikerna. Det finns både varmpressade och kallpressade varianter. Se till att du köper en kallpressad olja då de alltid behåller mer av näringsämnena än sina varmpressade motsvarigheter. Välj även gärna alltid ett ekologiskt alternativ.

Vidare läsning

Huffington Post  http://www.huffingtonpost.com/2013/06/07/rosehip-seed-oil-benefits_n_3375871.html (engelska)

Dr Axe https://draxe.com/rosehip-oil/ (engelska)