svartkumminolja

Svartkumminolja är mirakeloljan som har få eller inga biverkningar. Svarkumminolja kan intas oralt för att förbättra vår hälsa och även appliceras utvärtes för att förbättra vår hud och vårt hår. Oljan har fantastiska antibakteriella egenskaper och idag utförs forskning för att se om den i vissa fall kan användas istället för penicillin. Forskare har även gång på gång sett att svarkumminoljan har kunnat slå många typer av penicillin i fall där bakterierna blivit resistenta mot flera penicillinsorter. Förutom bakterier så är oljan även effektiv mot mögel och svamp.

Bäst i test 2024

Bästa oljan

Den bästa svartkumminoljan vi testat kommer från HealthWell. Detta är en väldigt koncentrerad olja både vad det gäller dess nyttiga innehåll men också styrka. Du kan därför behöva blanda ut den rejält för att den inte ska vara för stark att ha på huden eller att dricka. Oljan är kallpressad vilket garanterar att så mycket som möjligt att näringsämnena från de ekologiska svartkumminfröna är bevarade.

Klicka här för att se aktuella erbjudanden på svartkumminolja hos Svensk Hälsokost

Hår

Svartkumminolja har visat sig kunna stoppa och förhindra håravfall. Exakt hur oljan verkar är inte helt klarlagt men sannolikt har den flera egenskaper som tillsammans är mycket gynnsamma för produktionen av vårt hår. Dels så har den antioxidativa egenskaper som är nyttiga för vårt hår och hårbotten. Dess antimikrobiella egenskaper gör också att bakterier som kan skapa infektioner i hårbotten hålls borta. Genom att oljan tar bort skadliga bakterier får vårt hår fritt spelrum och att växa och frodas. Den kan till och med användas för att ta död på löss. Oljan ger också hårsäckarna den näring de behöver för att må bra. Eftersom svarkumminolja är mycket stark i sin koncentrerade form kan man behöva blanda ut några droppar av den i en vegetabilisk olja innan man masserar in den i hår och hårbotten.

Hud

Svarkumminolja kan göra under för problemhud. Den kan bota allt ifrån eksem och flagnande hud till problem med svamp. Oljan kan också användas för att att lugna irriterad hud, till exempel vid solsveda, och även för att behandla akne. Precis som med behandling i håret så bör man späda ut oljan lite grann i någon annan vegetabilisk olja innan man stryker den på huden.

Matsmältning, viktminskning och diabetes

Svartkumminolja har en förmåga att sänka nivåerna av glukos i blodet. Detta gör att man genom att inta oljan regelbundet minskar risken att drabbas av både diabetes typ 1 och 2. Av samma anledning som att oljan är bra för att minska risk för diabetes så är den även bra för dig som försöker gå ner i vikt. Oljan stabiliserar nivåerna av glukos i blod, och sänker kolesterolvärdena samtidigt som den stabiliserar aptiten. Studier har visat mycket positiva effekter vad det gäller viktminskning i kombination med intag av svartkumminolja kombinerat med motion.

Cancer

En mängd studier visar på svartkumminoljans förmåga att motverka cancer. Den har visat sig effektiv mot bland annat lungcancer, cancer i tarmen, hjärntumörcancerceller med mera. Förekomst av olja i kroppen kan minska cancercellernas förmåga multiplicera sig. En fördel är också att man kan ta relativt stor mängd av oljan innan man riskerar att förgifta sig. Var dock alltid noga med att följa anvisningarna på förpackningen.

Köpa svartkumminolja

Tänk på att välja en kallpressad variant av oljan. Kallpressade oljor innehåller alltid mer av näringsämnen än varmpressade varianter. Välj också helst en ekologisk olja för din hälsas och för naturens bästa.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på svartkumminolja hos Svensk Hälsokost

Läs gärna även om oreganoolja som har liknande egenskaper.