ansikteDet finns stora fördelar att använda naturliga oljor i ansiktet istället för krämer. Förutom att oljor kan återfukta mer på djupet så har de även fördelar i form av att de har egenskaper som läker hud. Ansiktsoljor kan även användas för att motverka diverse hudproblem. Vid ett kallt klimat som vårt krävs för de allra flesta att vi tillför fukt för att huden i ansiktet ska må bra.

I stort sett alla kan använda olja i ansiktet utan problem. Om man har finnig eller oljig hud så kanske man fått höra att man ska undvika att tillföra ytterligare olja då det kan förvärra problemen, men det stämmer inte. Tvärt emot vad man kan tro så kan man genom att rutinmässigt tillföra rätt sorts olja minska problem med finnar och oljig hud i ansiktet. Oljan täpper inte till porerna om man använder den regelbundet. Att lägga på en bra ansiktsolja gör istället att huden själv minskar produktionen talg. Talg är hudens egen olja som i för stor mängd kan täppa till porerna.

Tre riktigt bra ansiktsoljor

ProduktKommentar
Urtekram Hampafröolja 500ml
hampafrooljaeko
Hampafröolja är väl lämpad att användas som ansiktsolja eftersom den inte känns oljig. Den absorberas även snabbt in i huden. Denna olja bromsar hudens åldrande.
Läs mer om Hampafröolja
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Rosenserien Morotsolja 30 ml
morot-liten-rosen
Morotsolja är en olja som är full med vitaminer som stärker huden. En bonus med att använda mortotsolja som ansiktsolja är att den ger huden en orangetonad färg vilket gör att man ser friskare och mer solbränd ut.
Läs mer om Morotsolja
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Crearome Nyponrosfröolja Kallpressad EKO 30ml
nyponrosfroolja
Nyponfrörosolja tränger snabbt igenom de olika hudlagren i ansiktet och återfuktar på djupet. Denna ansiktsolja stimulerar produktionen av kollagen i huden vilket gör att den håller sig ung.
Läs mer om Nyponrosfröolja
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

 

Fördelar med att använda rena oljor i ansiktet istället för ansiktskrämer

Ansiktskrämer innehåller ofta en mängd tillsatser, som till exempel konserveringsmedel eller emulgeringsmedel. Tillsatserna finns oftast till för att öka hållbarhetstiden på krämen eller till och med bara för att fylla ut. Genom att välja en ren vegetabilisk olja slipper man tillföra onödiga tillsatser till vår ofta känsliga hud. Ren olja är en färskvara, vilket har nackdelen att de kan härskna med tiden. Men använder man oljan regelbundet, vilket också är tanken, så är risken liten att den hinner bli dålig.

Eftersom en ren olja inte innehåller något vatten så passar den mycket bra att använda även när det är kallt ute. Det är också vid kallt klimat som huden behöver fukten som mest. En anledning till att många väljer ansiktskrämer i stället för oljor är missuppfattningen att oljor lämnar en glansig hinna på huden. Så är ofta inte fallet. De flesta oljorna absorberas snabbt in i huden. Om man ändå upplever att det blir oljerester i kvar i ansiktet så går det bra att badda med en handduk.

Ofta innehåller ansiktskrämer även vegetabiliska oljor och/eller eteriska oljor. Dock så absorberas dessa inte lika lätt som om man hade applicerat ren olja direkt på huden. Det är på detta sätt en fördel att använda en ansiktsolja i sin renaste form.