Geraniumplanta

Geraniumplanta

Geraniumolja utvinns genom ångdestillering av grenar och löv från Geraniumplantan. Geraniumoljan är en relativt mild eterisk olja som inte är giftig. Oljan används ofta i aromaterapi tack vare dess förmåga att förbättra vår fysiska såväl som psykiska hälsa. Oljan används också direkt på huden för att behandla problem som till exempel eksem och akne för att nämna två exempel.

Oljan går bra att stryka direkt på huden eller gärna tillsammans med en annan vegetabilisk olja. För att behandla kroppen på insidan så kan man andas in ångorna från oljan. Detta kan göras med hjälp av en aromalampa. Det går även bra att göra ett ångbad med en skål med kokande vatten. Man kan också massera in lite olja på halsen eller under näsborrarna för att få i sig ångorna från den.

Klicka här för geraniumolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost

Geraniumolja för huden

Geraniumolja har flera användningsområden för vår hud. Oljan bör blandas med någon vegetabilisk olja innan den används direkt på huden. Du kan till exempel blanda fem droppar geraniumolja med en matsked kokosolja för att få en kraftfull medicin mot många hudåkommor. Massera sedan in oljeblandningen över ditt problemområde. Oljan kan användas för att behandla och minska eller helt eliminera problem med: akne, eksem, oljig eller igentäppt hud, dermatit samt en hel del andra hudåkommor. Du kan även droppa några droppar av oljan i din ansiktstvätt eller tvål för hela kroppen för att låta huden ta del av dess nyttiga egenskaper. Att använda oljan i ansiktet gör att huden där dras ihop lite grann. Regelbundet användande gör att risken för rynkor minskar.

Antiinflammatoriska egenskaper

Geraniumolja har i studier visat sig ha starkt antiinflammatoriska egenskaper. Detta gör den lämplig att använda som naturlig ingrediens i mediciner mot många sjukdomar. Genom att andas in ångorna från oljan kan man motverka och lindra inflammation i kroppen. Artros, som är en sjukdom orsakad av inflammation i lederna skulle till exempel i framtiden kanske kunna behandlas med en medicin baserad på geraniumolja.

Hålla insekter borta och bota insektsbett

Genom att blanda geraniumolja med vatten och sedan spraya på kroppen har man skapat ett effektivt och naturligt skydd mot mygg och insekter. Det är dessutom nyttigt för vår hud och man slipper komma i kontakt med kemikalier som annars ofta ingår i insektsavstötande produkter. Man kan även använda en droppe av oljan på huden om man väl blivit biten av en insekt eller mygga. Genom att massera in oljan där man blivit biten hjälper man såret att läka samt lindrar klådan.

Köpa Geraniumolja

Denna fantastiska eteriska olja är lättast att hitta bland sortimentet hos större hälskost- eller skönhetsbutiker. Lättast är att köpa oljan på nätet. Det du bör tänka på är att alltid välja en 100%-igt ren eterisk olja. Det finns billigare kopior att köpa som är utblandade men det är något vi inte rekommenderar. Köp alltid det ekologiska alternativet om möjligt.

Klicka här för geraniumolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost