massageoljorMassage med olja kan vara en källa till avslappning såväl som att det kan ge ökad energi och lust. Om man använder en bra olja kan man dessutom ge näring åt huden och göra den mer mer elastisk och välmående. Massage går så klart även bra att utföra utan olja, men att använda olja har definitivt sina fördelar. Med olja i massagen så ökar friktionen mellan händerna och huden. Den ökade friktionen gör att upplevelsen av massagen blir mer angenäm samtidigt som den kan göra att den blir mer verkningsfull.

Bästa massageoljorna

ProduktKommentar
Loelle Mandelolja 100ml
avocadoolja-liten
Mandelolja är förmodligen den mest använda massageoljan. Det är en klassiker som är väl beprövad och har alla de egenskaper som en massageolja ska ha. Mandeloljan absorberas lagom snabbt in i huden och håller ytan precis lagom oljig för en smidig massage. Oljan är mycket mild och välgörande för vår hud. KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Loelle Grön Avokadoolja 100ml
avocadoolja-liten
Avokadoolja används inte så ofta som massageolja då den är lite tjockare än många andra oljor. Vi vill ända slå ett slag för denna olja då den innehåller många nyttigheter för vår hud.KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Rosenserien ekologisk jojobaolja
100ml

rosenjojobaliten
Jojobabolja är massageoljan nummer ett för dig med problemhud. Denna olja är mycket lämplig för känslig hud som lätt blir irriterad. Den är så lik hudens egen talg till sin uppbyggnad att huden omöjligen kan reagera negativt på den. Den läker och motverkar dessutom diverse hudproblem och finnar.KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Crearome sesamolja kallpressad 500ml
sesamolja-crearome
Om man ska tro den indiska läkekonsten Ayurveda så är sesamolja det självklara valet vid massage. Den innehåller många näringsämnen som gör gott för vår hud. Sesamolja har också de egenskaper som utgör en bra och smidig massageolja. KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Bodystore.com

Kolla om det finns någon Bodystore rabattkod

Att tänka på när du köper din massageolja

Det finns många olika oljor som går alldeles utmärkt att använda till massage. Om du inte väljer någon av de fyra oljorna ovan så följer här tre faktorer du ska tänka på när du väljer din olja.

Lukt

Man bör så klart se till att välja en olja som doftar gott eller en neutral olja till massagen. Oljor som sprider en illaluktande doft kan göra att den som blir masserad blir mindre avslappnad vilket motverkar ett av huvudsyftena med massagen. Man kan även tillsätta någon droppe av någon gott doftande eterisk olja för att förhöja hela upplevelsen av massagen.

Konsistens

En bra massageolja ska ha en låg viskositet. Låg viskositet innebär att oljan inte är trögflytande. Det ska gå lätt och smidigt för händerna att röra sig över huden. Oljan ska kunna rinna lätt och inte vara klibbig.

Ej för lättabsorberande

Det är viktigt att välja en olja som inte absorberas direkt in i huden. Oljan ska ta tid på sig att absorberas så att det finns rikligt av den på hudens yta medan massagen pågår. Oljan behöver dock så klart i viss mån absorberas i huden för att hjälpa till att mjuka upp den och för att göra den mjuk och återfuktad efter massagen.

Aromaterapi med hjälp av eteriska oljor i massageoljan

massage2Genom att blanda eteriska oljor ned en bra vegetabilisk olja (se exempelvis  någon av oljorna längre upp på sidan) kan man kombinera massagen med aromaterapi. Förutom att de eteriska oljorna ger en härlig doft och gör massageupplevelsen mer angenäm så kan de även ha medicinska effekter. Vilka effekter de eteriska oljorna har varierar från olja till olja. Exempel på egenskaperna hos de eteriska oljorna kan till exempel vara att de stärker immunförsvaret, motverkar stress och nedstämdhet samt ger kraft och avslappning.

För att blanda till en hemmagjord massageolja kan kan man ta cirka 8 matskedar av en vegetabilisk olja och sedan blanda in 4-15 droppar eterisk olja. Olika eteriska oljor kan ha olika styrka, därför varierar doseringen något. Eukalyptusolja är exempelvis en stark eterisk olja där det ofta räcker med att använda några få droppar. Läs mer om respektive eteriska olja innan du doserar. Ofta står det bra doseringsinformation på förpackningen. Det går också bra att prova sig fram till den bästa mängden för just dig. Tänk bara på att det finns en del eteriska oljor som kan vara starka och irritera huden i större mängder.

Klicka här för bästa pris och utbud på eteriska oljor hos Svensk Hälsokost