tallbarrTalloljan utvinns från tallens bar och har en härlig doft av just tall. Eftersom oljan är antibakteriell så används den ibland till städning, men det är främst oljans positiva effekter på oss människor som vi vill slå ett slag för. Vi kan applicera talloljan på vår hud genom att blanda den med någon vegetabilisk olja och till exempel använda som massageolja. Man kan även använda sig av en aromalampa för att förånga olja och på så sätt tillföra den till kroppen.

Vårt val: Bästa produkt 2024

HealtWells tallbarrsolja är den bästa vi testat, detta är en mycket koncentrerad och helt ren eterisk olja. Oljan har som sig bör en härlig barrdoft. Denna olja har goda effekter på hud såväl som för hälsan. Fortsätt läsa för att få mer information om talloljans välgörande egenskaper.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande denna produkt hos SH

Hud

Det finns en mängd hudproblem som tallolja sägs kunna bota. Oljan rekommenderas till exempel för behandling av eksem, psoriasis, finnar, irriterad och kliande hud samt andra hudskador. Den innehåller antioxidanter som bekämpar de fria radikalerna som är skadliga för din hud.

Eftersom oljan är antiseptiskt så kan den användas för att behandla skrapsår och skärsår med mera. Den dödar även svamp i huden så den används till exempel för att behandla problem med fotsvamp.

Lindrar stress

Tallolja sägs kunna lugna vårt sinne och lindra stress. Genom att andas ångorna från oljan (det kan räcka med att stryka lite på huden eller droppa några droppar i hett vatten) kan man känna att kroppen börjar slappna av. I större mängder kan oljan ha motsatt effekt och istället verka uppiggande. Om man har upplevt problem med koncentrationen eller minne så kan man testa en kur med att tallolja under en period för att som om det ger positiva effekter.

Värk

Oljan sägs kunna lindra led- och muskelvärk, därför är det bra att droppa lite tallolja i massageoljan för att låta kroppen få del av de läkande effekterna. Tallolja är antiinflammatorisk vilket gör att den minskar inflammation och rödhet i de områden där den masseras in. Se även rosmarinolja som även den kan använda för smärtlindring.

Förkylning och andningsproblem

Genom att andas in lite tallolja så kan man minska effekten av sin förkylning och underlätta för luften att passera i luftvägarna. Ångorna hjälper till att lösa upp och föra bort slem från andningsvägarna.

Köpa tallolja

Se till att det är en äkta eterisk tallolja du köper. Det finns oljor på marknaden som kallar sig eteriska men som helt eller delvis är syntetiska. Välj så klart även en ekologisk olja om möjligt. Välj även en outspädd olja så vet du vad du betalar för. Vi rekommenderar en olja från Crearome. Följ vår länk för att köpa den online.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på tallolja hos SH