Klicka här för att se bästa pris pris på cederolja hos Svensk Hälsokost

Cederolja, eller cederträolja som den också benämns, framställs genom destillering med hjälp av vattenhånga på veden från cederträd. Exakt vilken art av cederträdet den utvinns ifrån kan variera från olika oljor. Oljan är tjockflytande och har en lätt gul färg.

Himalayaceder

Egenskaper

Cederträoljan har många fantastiska egenskaper den motverkar bland annat svamp, bakterier och insekter. Därför används den ofta i olika produkter som motverkar just dessa oönskade fenomen. Den är även en populär beståndsdel i schampo, parfym och deodorant just på grund av sina antiseptiska egenskaper.

Cederoljan mot håravfall

Alopecia areata är en åkomma som får imunsystemet att atackera sina egna hårsäckar, vilket kan leda till oönskat håravfall. Cederoljan är en av de oljor som kan användas för att minska håravfall och stimulera hårväxt. I en studie där försökspersonerna regelbundet fick sin hårbotten masserad med bland annat cederolja, rosmarinolja och lavendelolja visade goda effekter och minskat håravfall.

Cederoljan är bra för hårbotten även på det sätt att den lugnar en kliande och flagnande skalp. Den motverkar även mjäll och eksem i hårbotten.

Hud

Precis som cederoljan kan användas för att lugna hårbotten så kan de även användas för att motverka eksem och akne på huden i övrigt. Tack vare oljans antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper så kan den hjälpa till att hålla huden vacker och ren. Man kan droppa några droppar av cederoljan i en en lite större mängd vegetabilisk olja och massera in i den i ansiktet och låta verka i ca 20 minuter för att hålla aknen borta. Detta kan sedan upprepas veckovis.

Minskad stress

Cederoljan har en mycket angenäm doft och genom att använda den i aromaterapi så sägs man kunna få ökat välbefinnande och minska sin stress. Den varma och mjuka doften passar väl att använda vid meditation eller i sin luftfuktare för att sprida en harmonisk doft i hemmet.

Bäst i test 2024

Bästa cederoljan just nu är Healthwells Pure Cederolja EKO

Klicka här för att se bästa pris hos Svensk Hälsokost

cederträolja