Myrraolja (eng myrrh oil) är sedan urminnes tider känt för sina mirakelgörande egenskaper. Myrra nämns till exempel ett stort antal gånger i Bibeln. Myrraolja utvinns från trädet Commiphora Myrrha som växer i Mellanöstern och i Afrika. Man ångdestillerar trädets sav för att få ut den dyrbara oljan.

Vårt val: Bästa myrraoljan 2024

Den bästa produkten i vårt test är denna 100% rena myrraoljan. Denna oljan räcker länge eftersom den är så koncentrerad. Den har en härlig torr balsamisk doft. Denna produkt passar utmärkt för hårvård, hudvård, såväl som att använda för att få bättre välbefinnande och hälsa.

Klicka här för att se erbjudandet på denna produkt hos Svensk Hälsokost

Dödar svamp och bakterier

myrraolja

Myrraolja har en förmåga att döda svamp och bakterier i och på huden. Oljan kan strykas på ytligt i mindre mängder för att behandla exempelvis hudirritationer, ytliga sår och ringorm. Eftersom oljan är stark i sin koncentrerade form bör den blandas ut i någon vegetabilisk olja innan man stryker den på huden. Läs även gärna om svartkumminolja som även den är antibakteriell.

Hudvård

Myrraolja sedan långt tillbaka i tiden använts för att förhindra eller bromsa hudens åldrande. Den används idag i många hudvårdsprodukter för att återfukta huden, men också tack vare dess doft. Oljan kan användas för att läka skrapsår, eller torr sprucken hud. Oljan verkar sammandragande, inflammationshämmande och dämpande på en och samma gång. Den sägs även ha god effekt mot akne.

Bättre munhälsa

Man kan hälla någon droppe av oljan i ett glas med vatten och sedan gurgla för att göra sig av med eventuella oönskade bakterier. Det går även bra att lägga en droppe av oljan över tandkrämen när man ska borsta tänderna. Om man känner att en förkylning eller halsont är på gång så kan man på detta sätt effektivt rensa munnen och förebygga problemen. Myrraolja kan även hjälpa till att läka sår i munnen.

Nagelvård

Myrraolja har på senare tid blivit känd som en av de mest effektiva kurerna för friskare naglar. Blanda några droppar av oljan med en lite större mängd av någon vegetabilisk olja, exempelvis kokosolja som du kan läsa mer om här. Denna oljeblandning kan sedan strykas på naglarna vid behov eller så ofta som varje dag. Massera in oljan både på nageln och på nagelbanden för att stimulera tillväxt av starka friska naglar och för att hindra sprickor mm.

Inhalera myrraolja

Oljan kan inhaleras genom att använda en aromalampa eller helt enkelt genom att droppa den i ett vattenbad med kokhett vatten. Oljan kan på detta sätt användas vid exempelvis meditation. Man kan också använda myrraolja för att behandla problem med luftvägarna, förkylningar, halsont med mera. Genom att andas in oljan kan man även lösa upp och bli av med slem i hals och lungor.

Köpa myrraolja

Vi rekommenderar att du köper en 100% ren eterisk olja. Man kan sedan späda den efter behov. Välj alltid en kallpressad olja och gärna ett ekologiskt alternativ.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på myrraolja hos Svensk Hälsokost