magnesiumoljaMagnesium finns i varenda organ i vår kropp.  Det är en helt nödvändig mineral för hundratals biokemiska reaktioner som sker inom oss dagligen. Vi kan helt enkelt inte leva utan magnesium. En ganska stor andel av befolkningen även i rika länder lider av magnesiumbrist. De flesta kan också ha låga nivåer lite då och då. För att hålla magnesiumnivåerna på bra nivåer kan man äta magnesiumrika livsmedel som till exempel mjölkprodukter, grönsaker, frukt och nötter. Man kan även spraya på sig lite magnesiumolja för att snabbt höja nivåerna i kroppen. Magnesiumet tas faktiskt upp snabbare genom huden än genom kosten. Därför är det effektivare att just spraya lite magnesiumolja på sig snarare än att stoppa i sig den via munnen.

Klicka här för magnesiumolja till bästa pris hos Body Store

Vad är magnesiumolja?

Magnesiumolja är faktiskt egentligen ingen olja tekniskt sett. Den kallas så på grund av sin konsistens. När magnesiumklorid blandas med vatten känns det precis som en olja när man tar på den. Magnesiumolja ska upptas genom huden då det är det allra mest effektiva sättet att få till sig magnesiumet. Att ta den oralt är helt enkelt inte effektivt och den kan dessutom verkar laxerande för magen, vilket även det gör att den kommer gå snabbt genom kroppen innan den absorberats ordentligt.

Varför använda magnesiumolja

Människan har mycket länge veta om de goda effekterna att tillföra magnesium till kroppen genom att tillsätta oljan till huden. Det har funnits olika metoder för detta, till exempel mineralbad, ört-förband, lerinpackningar, och genom bastubad med magnesium i ångan. Alla metoder har gemensamt att man genom tillföra magnesium ytligt har kunnat låta det absorberas in i huden och vidare in i kroppen.

Lindra migrän

Människor med migrän har lägre nivåer av magnesium i blodet under migränattacker. Genom att spraya på lite magnesiumolja på huden så kan man snabbt få in mer magnesium i kroppens system. Magnesiumet kan påverka receptorer i hjärnan som styr migränen och lindrar denna. Studier visar också att man genom att regelbundet tillföra magnesium kan reducera frekvensen på återkommande migränanfall.

Hudproblem

Magnesiumolja kan användas för att lindra diverse hudproblem. Oljan verkar lugnande och nedstressande på kroppen (se även linfröolja som kan ha samma lugnande effekter, fast genom kosten). Den kan därför hjälpa mot åkommor som är relaterade till just stress, som till exempel akne och rosacea. Oljan kan också lösa upp fetter och oljor i huden, vilket gör att den även fungerar bra att behandla oljig hud med. Se ävensom genom kosten kan verka lugn

traningÅterhämtning vid träning 

När man tränar eller utövar sporter eller idrotter så behöver så är det viktigt att inte få brist på magnesium om man ska kunna prestera. Motion kan påverka magnesiumets fördelning i kroppen och brister kan uppstå. Är det så att man utan att ha vetat om att man haft magnesiumbrist under sin träning så kan de kan det ge en märkbart positiv effekt på prestationen att tillföra magnesiumolja till huden i samband med denna. Oljan är också ett naturlig muskelavslappnande medel, så att spraya på lite olja på ömmande och värkande muskler och leder kan ge smärtlindring.

Köpa magnesiumolja

Klicka här för magnesiumolja till bästa pris hos Body Store

Magnesiumolja köps enklast och billigast på nätet. Den finns till exempel hos Bodystore. Att tänka på är att följa anvisningarna på flaskan. Att överdosera magnesiumolja är inte nyttigt och ger inte bättre effekt. Produkten är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid, ammar, eller har någon sjukdom så bör du kolla med din läkare innan du börjar använda den.