Blåbär är ett bär med många nyttiga egenskaper för vår kropp. Studier har exempelvis visat att man genom att äta blåbär kan förbättra sitt minne och sänka sitt kolesterolvärde. Blåbäret innehåller även näringsämnen som kan göra under för vår hud. Genom att pressa fröna i blåbäret så kan man utvinna den mycket dyrbara och eklusiva blåbärsfröoljan (eller blåbärsolja som man kort och gott kan säga). Oljan är genomskinlig med en behaglig arom. Den kladdar inte och absorberas snabbt när man applicerar den på huden.

Vårt val: Bästa produkt 2024

Den bästa blåbärsoljan som vi har testat kommer från Crearome. Crearome är en pålitlig tillverkare av oljor av hög kvalitet. Blåbärsoljan är inget undantag. Crearome blåbärsolja är full av vitamin E, essentiella fetter och steroler. Denna blåbärsolja är väldigt dryg så den går utmärkt att blanda ut med andra oljor eller produkter för att exempelvis göra en nyttig ansiktskräm.

Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Svensk Hälsokost

blåbärsolja

Blåbärsolja för huden

Eftersom ren blåbärsolja är så koncentrerad med nyttigheter (och också dyr relativt många andra oljor) så kan man med fördel blanda blanda den i andra produkter. Genom att endast hälla i någon droppe av den i sina vanliga hudkräm kan man få fantastiska resultat. Du kan även blanda någon droppe blåbärsolja i en större mängd av någon annan  drygare olja, exempelvis sesamolja innan du använder den på huden. Blåbärsolja ingår ofta i anti-aging-produkter, och det av en anledning. Genom att köpa oljan i sin renaste form så kan du dra nytta av dess egenskaper för att hålla huden ung.

Blåbärsolja är så nyttig för vår hud då den innehåller stark koncentration av:

E-vitamin

Studier visar att god tillgång på E-vitamin är en av de viktigaste faktorerna bakom välmående och vacker hud. Speciella former av E-vitamin, vilket just blåbärsolja är särskilt rik på, har visat sig ge ett extra starkt skydd mot många av de yttre faktorer i vårt dagliga liv som påverkar vår hud negativt. E-vitaminen tillför den näring vår hud behöver för att kunna förnya sig. Oljan tillsammans med E-vitaminen återfuktar även vår hud på djupet.

Antioxidanter

Som tidigare nämnts så är det så nyttigt att äta blåbär just för att de är rika på antioxidanter. Vi kan tillföra tillföra oljan direkt på vår hud och på så sätt ta en genväg till att få dessa goda effekter direkt där de behövs. Vår hud kan åldras i förtid pga av en dålig diet, och andra faktorer i vår omgivning. Genom att tillföra antixoxidanter så kan vi motverka dessa faktorer och få huden att se yngre och friskare ut.

Omega 3-fettsyror

Omega 3 är fett som är nyttigt för vår kropp. När det appliceras på huden så bidrar omega 3-fettsyrorna till att hålla huden fast och att minska uppkomsten av rynkor.

Köpa Blåbärsolja

Oljan är vanlig som ingrediens i många skönhetsprodukter men fortfarande ganska ovanlig att se i sin rena form. Den kan finnas att hitta på vissa apotek och hälsokostbutiker, men finns som tur även att köpa online. Köp som alltid en kallpressad olja, gärna ekologiskt framtagen om möjligt.

Klicka här för blåbärsolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost