neemolja

Neemblad

Neemolja är en olja som utvinns från fröna från det indiska Neemträdet. Neemträdet är ett stort och snabbväxande träd som i många fall kan leva upp till 200 år. Oljan har använts för medicinska syften i över 4000 år!

Test: Bästa köp 2024

ProduktOmdöme
Neemolja 50 ml
neem
En ren 100% kallpressad neemolja. Denna olja kan behöva spädas med någon mer lättflytande mildare olja före applicering på huden eller håret då den är mycket trögflytande.
Betyg: ★★★★★
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos BodyStore.com
Pure Neemolja Eko 50 ml
neemhar

En neemolja av bra kvalitet. Stort plus för det låga priset, man får mycket olja för pengarna.
Betyg: ★★★★★
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

Neemolja för huden

Neemolja är bland annat rikt på essentiella fettsyror, E-vitamin och kalsium. Oljans innehåll har mycket goda egenskaper för den mänskliga huden. Fettsyrorna och E-vitaminen i neemoljan absorberas snabbt av huden och hjälper till att föryngra den på djupet. Oljan tillför näring till hudcellerna och hjälper dessa att förnya sig. Samtidigt förbättrar oljan elasticiteten i huden vilken minskar sannolikheten för uppkomst av rynkor och linjer. E-vitamin som tillförs till huden på detta sätt hjälper till att förhindra oxidationsprocesser i huden, vilket banar väg för frisk och välmående hud. Beståndsdelarna i oljan hjälper även till att reducera ärr och andra skador i huden genom att stimulera dess läkandeprocess.

Neemolja stimulerar även collagenproduktionen i huden. Collagen motverkar hudens åldrande. Neemolja har också visat sig kunna utgöra naturlig lindring mot eksem och annan klåda i huden. Oljan har även antiinflammatoriska egenskaper och den verkar  bromsande för kroppens produktion av histaminer, något som gör att huden blir mindre irriterad. Oljan är också antibakteriell, vilket gör att den kan minska förekomsten av akne och finnar eftersom den tar död på många av de bakterier som ger upphov till dessa problem.

Neemolja för håret

Neemolja har visat sig ge friskt hår och frisk hårbotten vid regelbunden användning. Massera in oljan i hårbotten en gång i veckan, gärna i samband med dusch så kan du tvätta ut oljan med vanligt schampo efteråt. Om man vill att oljan ska verka längre så kan man göra en inpackning och låta den verka över natten.

Neemolja är effektiv mot mjäll. Genom regelbunden användning så återställer oljan PH-värdet i hårbotten vilken motverkar uppkomsten av mjäll. Oljan dödar även effektivt mjällsvamparna. Den kan även vara ett botemedel mot kliande skalp och psoriasis.

Neemolja kan också hjälpa de som har problem med att håret blir tunnare. Oljan stimulerar hårets tillväxt och stärker håret från rötterna. En annan olja som stimulerar håret tillväxts är ricinolja, läs mer om den här.

Neemolja mot svamp och insekter

Neemolja kan användas på växter för att hålla dem fria från skadedjur och svampangrepp. Genom att stryka oljan på växternas blad bildas en naturlig barriär som håller dessa problem borta. Det kan variera hur bra växterna hanterar oljebehandlingen, vissa kan vara känsligare för oljan än andra som man bör vara lite försiktig om man är rädd om sina växter.

Oljan motverkar även svampbildning på den mänskliga huden. Man kan använda den för att behandla ringorm, nagelsvamp och fotsvamp med mera. Studier har visat att oljan är effektiv mot 14 olika typer av svamp som kan drabba våra kroppar.

Oljan används även för att hålla löss, insekter och myggor borta från oss människor. Om man blandar lite ren neemolja med exempelvis kokosolja och stryker över huden så har det visat sig vara ett mycket effektivt medel som håller myggorna borta. Oljan används även för att hålla vägglöss borta och för att skydda kläder från malar.