Vetegroddsolja pressas ur vetegrodden, som normalt sett används som föda, men som även kan göra stor nytta för vår hud och hälsa. Vetegroddsoljan är rik vitaminer och mineraler, det är främst E-vitamin som oljan är känd för att vara speciellt rik på. E-vitamin hjälper till att sakta ner kroppens och hudens åldrande och det kan till och med motverka uppkomst av cancer om det intas regelbundet. Har du vete- eller glutenallergi så bör du ta det försiktigt med denna olja. Helst kanske du inte ska äta den. På huden kan du testa försiktigt med någon droppe och sedan avvakta och se om det ger någon allergisk reaktion innan du börjar använda den mer.

Vårt val: Bästa vetegroddsoljan 2024

Den bästa vetegroddsoljan vi har testat kommer från välkända märket Crearome. Crearomes olja är kallpressad, av hög kvalitet och har ett bra pris. Denna olja är full med omega 3 och E-vitamin och gör under för känslig och torr hud.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är vetegroddsolja.jpg

Klicka här för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

Bästa vetegroddsoljan för häst, hund och katt

Allt fler upptäcker vetegroddsoljans fantastiska egenskaper för våra husdjur. Vetegroddsoljan ger hästar, hundar och katter skinande frisk päls. NP äkta vetegroddsolja är en olja för ditt husdjur. Denna produkt är av god kvalitet men har ett lågt pris. Används som ett kosttillskott, följ anvisningarna på förpackningen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är vetegroddhast.jpg

Klicka här för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

Vetegroddsolja för hud och ansikte

Oljan har ett rikt innehåll på A, B, D och E-vitamin samt antioxidanter. Detta är näringsämnen som huden behöver för att må bra. Genom att tillföra vetegroddsolja till huden så suger den upp mycket av näringsämnena och på detta sätt ger man den förutsättning för att bromsa ålderstecken och stimulera produktion av ny frisk hud. Vetegroddsolja sägs vara en av de bästa oljorna för att stimulera produktionen av collagen i huden. Collagen är nödvändigt för vår kropp och det behövs tillskott av detta för att huden ska kunna förnya sig.

De nyttiga fettsyrorna i vetegroddsoljan är utmärkta för att återfukta vår hud. Genom att smörja in sig regelbundet med en liten mängd olja så kapslar man in fukten i huden. Fettsyrorna i kombination med de nyttiga vitaminerna gör att oljan kan användas för att läka sprucken hud. Förutom att underlätta läkandet av skadad hud så gör även regelbundet användande av vetegroddsolja att huden är mindre sårbar för skador och att risken för att skador ska ge bestående ärr minskar.

veteharVetegroddsolja för håret

Oljan kan även med fördel användas i håret för att få det att bli mer friskt och välmående. Vitaminerna i oljan kan reparera det hår du redan har, men framförallt stimulera tillväxt av nytt friskare hår. Dessutom återfuktar oljan håret på djupet vilket gör att det håller sig starkt längre och ser friskare ut. Torrt hår går nämligen sönder lättare och klyver sig oftare i hårtopparna.

Vetegroddsolja innehåller mycket B-vitamin som lätt kan tränga igenom huden och håret vid utvärtes bruk. Om man tillför B-vitaminet i oljan till hårbotten så kan detta hjälpa till att öka blodcirkulationen i skalpen. Med ökad blodcirkulation stimuleras hårproduktionen, vilket kan resultera i synbart tjockare och tätare hår.

En annan olja som stimulerar hårväxten är aprikoskärnolja, det gör även neemoljan, även om den är olik vetegroddsoljan på många andra sätt.

Köpa vetegroddsolja

Klicka här för vetegroddsolja till bästa pris hos  Svensk Hälsokost

Vetegroddsolja finna att köpa ute i handeln, hos vissa apotek och hälsokostbutiker och på nätet. Välj alltid en kallpressad variant av oljan. Kallpressade oljor behåller mer av näringsämnena än sina varmpressade motsvarigheter. Välj också gärna ett ekologiskt alternativ.