Tefröolja eller Kameliaolja som den också kallas är en olja med gamla anor. I Japan har oljan redan använts i hundratals år de befolkningen där sedan länge upptäckt oljans välgörande egenskaper.

Som man kanske hör på namnet så utvinns denna olja ur från fröna från teplantan. Denna olja delar därför några av de goda egenskaperna som te har. Exempelvis så är oljan rik på vitaminer och mineraler. Oljan innehåller även precis som te antioxidanter.

Bäst i test: Crearome Kallpressad Tefröolja Eko

tefröolja

Detta är en fantastisk olja som kan användas inom ett flertal olika områden. Tillverkaren har lyckats ta fram en olja som känns mycket kvalitativ och som är full av viktiga näringsämnen. Tack vare sitt näringsrika och säkra innehåll går oljan att använda i matlagningen. Produkten är även perfekt till att använda till syften inom både hud- och hårvård.

Vi tycker att oljan har ett mycket bra pris om man ser till vilken kvalitet man får för pengarna. Produkten har även positiva omdömen av de andra kunder som testat den.

Denna olja innehåller gott om näringsämnen såsom vitaminer, nyttiga fettsyror och antioxidanter. De olika beståndsdelarna gör att produkten är väl lämplig att använda för att läka och ge ny näring till skadat hår eller problemhud. Oljan kan även användas förebyggande för att regelbundet ge näring till just håret och huden. Denna produkt är ekologist framtagen och väl värd vår rekommendation. Vi gillar även att denna olja är lätt att applicera då den är tunnflytande. Oljan absorberas relativt snabbt in i huden och kladdar inte särskilt mycket.

Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos SH

Sänka blodtrycket

Det finns goda indikationer på att Kameliaolja skulle kunna användas för att sänka blodtrycket. Precis som te verkar oljan nämligen verka lugnande på vårt system. Om man förtär oljan oralt i rekommenderade mängder så kan de hjälpa till att vidga blodkärlen, något som kan motverka högt blodtryck och andra problem med hjärta och kärl.

Kameliaoljan innehåller även en bra mängd med enkelomättade fetter. Dessa nyttiga fetter sägs kunna sänka blodtrycket i våra kroppar. Genom att använda oljan regelbundet så skulle man kunna dra nytta av dess välgörande egenskaper på just detta område. Om dessa observationer stämmer så skulle oljan på sikt kunna minska risken för hjärtattack såväl som stroke.

För håret

Många vittnar om att de får lenare och mer kvalitativt hår när de använder tefröolja som ett slags balsam. Man kan använda oljan ren och massera in i håret efter man duschat. Man kan även använda oljan som en komponent i ett hemmagjort balsam tillsammans med andra välgörande oljor eller ämnen. Det finns även hårvårdsprodukter som innehåller denna olja som ingrediens just för att dra nytta av dess närande egenskaper för håret.

Eftersom oljan är fet så verkar den helt automatiskt som en återfuktare för håret. De olika näringsämnena, såsom exempelvis kalium, tränger in i håret och ger den näring som gör håret friskare på sikt. Oljan har även verkande ämnen som tar kål på mjäll i hår och hårbotten. Genom att använda oljan lite då och då i håret så märker man snabbt hur mjället försvinner.

För huden

Det finns studier som visar att tefröoljan kan användas för att kapsla in och skydda fukten i vår hud. Att återfukta och skydda huden är särskilt viktigt för dem som har problem med huden eller som arbetar eller vistas i miljöer där huden utsätts för prövningar. Prövningarna kan exempelvis bestå i att man utsätts vatten eller andra ämnen som sköljer bort den naturliga fukten i huden. Det kan även vara att man utsätts för föroreningar i luften, i sitt arbete eller bara genom att vistas i en storstad. Genom att regelbundet smörja in sig med tefröolja (ren olja eller utblandad med andra oljor eller hudvårdsprodukter) kan man skapa en skyddande barriär. Denna barriär ser till att kapsla in fukt samtidigt som den gör det svårare för skadliga ämnen från miljön runt omkring att tränga in i huden.

Motverkar inflammation

I Japan har oljans antiinflammatoriska egenskaper varit kända under mycket lång tid. Det är bland annat de olika fettsyrorna i oljan som är verksamma i arbetet att minska inflammation i kroppen. Vi har sökt efter vetenskapliga studier på just tefröolja och inflammation men inte funnit så många studier på området. Även om inte studier gjorts på just denna olja och inflammation så finns gott om andra studier som bekräftar att de näringsämnen som finns i oljan har motverkande egenskaper mot inflammation i exempelvis leder. Oljan bör därför kunna användas som ett komplement till medicin om man har problem med just inflammation i sina leder. Att regelbundet använda oljan bör också kunna ses som ett bra knep för att förebygga inflammation.