Oreganoolja är en olja med antibakteriella, antivirala egenskaper som även dödar svamp och parasiter. Fler och fler upptäcker oljans goda effekt mot olika besvär och sjukdomar. Oreganoolja kan till exempel vara mycket effektiv mot den otäcka jästsvampen candida eller vid återkommande problem med urinvägsinfektioner eller svamp och klåda i underlivet.

Bästa produkterna 2023

Detta är enligt oss de bästa alternativen vi testat. Båda dödar svamp och bakterier med effektivt resultat.

ProduktOmdöme
Närokällan Vild Oreganoolja
oreganoolja

En koncentrerad olja av hög kvalitet som doftar härligt av oregano. Blanda ut några droppar i ett glas vatten och drick den!
Betyg ★★★★★
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
Solgar Wild Oregano oil kapslar
oreganoolja-kapslar
Små kapslar med koncentrerad oreganoolja av hög kvalitet som är lätta att svälja. Detta är det enklaste sättet att få i sig oreganoolja regelbundet på!
Betyg ★★★★★
KLICKA HÄR för att se erbjudandet hos Svensk Hälsokost

Candida

Candida är en jästsvamp som finns naturligt i kroppen. Av olika orsaker kan candidan börja växa okontrollerat föröka sig till onaturligt höga nivåer bland annat i vårt tarmsystem. Stress, alkohol och dålig kost kan vara några orsaker till att Candida sprider sig på ett oönskat sätt. Har man ätit antibiotika utan att tillföra probiotika kan även det vara startskottet för att Candida börjar växa i tarmarna. För att bli av med Candidan rekommenderas att man går på en diet där man utesluter socker och lätta kolhydrater i allra största mån. Detta eftersom sockret och kolhydraterna ger näring till jästsvamparna och ger dem möjlighet att fortsätta föröka sig. Tänk på att även mjölk och frukt innehåller sockerarter. I kombination med en ändrad diet så kan man effektivt ta död på candidan med hjälp av oreganoolja. Oreganooljan hämmar svampens tillväxt, så genom att tillföra lite oreganoolja till kosten dagligen så rensar man effektivt bort överskottet att candida i mage och tarmar.

Urinvägsinfektion

oreganoolja kapslarUrinvägsinfektion beror på att bakterier tagit sig in i urinvägarna och upp till urinblåsan. Urinvägsinfektion är ett mycket vanligare problem hos kvinnor än hos män beroende de anatomiska skillnaderna. Oreganoolja dödar effektivt oönskade bakterier i kroppen, så även de som orsakar urinvägsinfektion. Genom att få i sig oreganoolja snabbt när man känner symptom av urinvägsinfektion så kan man påskynda sitt tillfrisknande. Regelbundet intag av oreganoolja sägs även minska risken för att drabbas av infektion. Läs dock alltid instruktionerna på förpackning gällande dosering. Oreganoolja är en stark olja i sin koncentrerade form och överkonsumtion av denna är inte att rekommendera.

Svamp kan vara falsk urinvägsinfektion

Ett inte helt ovanligt misstag är att förväxla svamp i underlivet med urinvägsinfektion. Det är lätt hänt att man förväxlar dessa problem med varandra eftersom symptomen kan vara mycket lika. Klåda och flytningar i underlivet kan exempelvis förekomma både vid en urinvägsinfektion såväl som vid svampangrepp. Medicinskt så är behandlingarna av urinvägsinfektion och svamp i underlivet helt olika. Men faktum är att oreganoolja är ett naturläkemedel som kan hjälpa mot båda dessa åkommor eftersom oljan är både svamp- och bakteriedödande.

Oreganoolja effektiv mot candidasvamp

Läs mer om oreganoolja.