basilikaoljaBasilikaolja är idag ett populär smaksättare i många recept men få känner till oljans fantastiska egenskaper för vår kropp och sinne. Oljan har länge använts som naturläkemedel tack vare dess förmåga att ta död på virus och bakterier. Basilikaolja har en örtig, naturligt söt kryddig doft. Den kan användas både ytligt på huden och tas oralt för att göra nytta.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på basilikaolja hos SH

Basilikaolja i maten

Basilikaoljan kan användas som en krydda för att sätta smak på mat och dryck. Eftersom oljan är mycket koncentrerad räcker det ofta med någon enstaka droppe i exempelvis såser, dressingar eller varför inte i juicen eller i smoothien. En fördel att använda oljan i maten är också dess antibakteriella effekt vilket minskar risken för att du skulle råka ut för matförgiftning.

Förkylning

Basilikaolja kan användas för att för att snabbare bli frisk från förkylning eller influensa. För att göra nytta av oljan behöver du förvandla den till ångor och andas in dem. Det kan till exempel göras med hjälp av en aromalampa eller genom att stryka en droppe av oljan över bröstet och sedan andas in dofterna. Förutom att ta död på bakterier och virus i kroppen så minskar den inflammation och smärta. Den kan även få dig att känna dig piggare.

Avslappning och välbefinnande

Genom att blanda basilikaoljan med någon vegetabiliska olja (exempelvis druvkärnolja) kan man behandla problem med spända muskler eller värkande leder direkt på ytan. Massera bara in lite av oljeblandningen på problemområdet och känn hur spänningen lindras.

Genom att andas in oljan kan man även motverka stress, ångest eller nervositet. Den kan också hjälpa till att lindra din huvudvärk.

Basilikaolja för bättre hår

Genom att droppa någon droppe av oljan i ditt vanliga schampo så hjälper den till att rensa ditt hår så att det håller sig friskt och rent. Oljan tar bort onödigt fett och bakterier från din hårbotten. Den motverkar även uppkomst av mjäll.

Köpa Basilikaolja

Tänk på att välja en 100% ren eterisk olja så du får vad du betalar för. Det finns syntetiska och utblandade oljor på marknaden man bör se upp med. Välj gärna ett känt svenskt märke så att du är säker på att du får en olja med bra kvalitet.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på basilikaolja hos SH