druvor

Druvkärnolja är en olja som används i allt ifrån matlagning till hud- och hårvård. Oljan är egentligen inte optimal för att använda i kosten så vi rekommenderar att man använder den i måttlig mängd om man ändå vill använda den som smaksättare. Anledningen till att druvkärnolja inte är så bra att få i sig är att den innehåller en hög andel omega 6-fett. Visst, omega 6 är nödvändigt för oss, men de allra flesta får idag i sig för mycket omega 6 genom kosten. Det är bättre att istället satsa på en olja som har en hög andel av det nyttiga omega 3. För att få i sig tillskott av omega 3 rekommenderar vi exempelvis att prova fiskleverolja.

För utvärtes applicering på huden och i håret så är dock druvkärnolja en alldeles utmärkt produkt. Det ska tilläggas att den absorberas mycket lätt i huden och den kladdar inte. Detta gör druvkärnolja lämplig att använda bland annat som massageolja.

Vårt val: bästa produkt 2024

Bästa oljan i vårt test är druvkärnolja från Better You. Detta är en högkvalitativ olja full med antioxidanter och omega 6-fettsyror. Denna olja kan användas i matlagningen för att på så sätt tillgodose kroppen med dess näringsämnen. Vi skulle främst rekommendera att man ringar oljan över maten, exempelvis som en dressing över salladen. Oljan mår nämligen inte bra av stark upphettning. Better Yous produkt går även självklart lika bra att använda på huden direkt, för att på så sätt använda dess läkande och vårdande egenskaper. Denna olja kladdar nästan ingenting alls vilket gör den smidig att handskas med. Vi kan även rekommendera att använda den som massageolja!

Klicka här för att se aktuellt pris på denna produkt hos SH

Motverkar rynkor och läker ärr

Druvärnolja kan användas för att smörja in huden i exempelvis ansiktet för att på sikt reducera rynkor och minska uppkomsten av nya. Anledningen till att oljan är så bra för huden är att den är rik på nyttigheter såsom A-, C-, och E vitamin samt beta-karoten. Detta hjälper huden att läka sig själv. Därför kan oljan även strykas på sår och ärr för att påskynda läkningsprocessen.

Antioxidanter

Druvkärnolja är full med antioxidanter som kan göra under för vår hud. Antioxidanterna motverkar inflammation i huden vilket bland annat gör att man vid regelbunden användning kan se en minskning av problem med akne och finnar. Antioxidanterna håller också huden frisk och bromsar dess åldrande.

Druvkärnolja för håret

Genom att massera in några droppar av druvkärnolja i håret då och då, förslagsvis i samband med dusch, så kan man gör håret friskare och starkare. E-vitaminen och antioxidanterna i oljan stimulerar hårets tillväxt, de kan även minska risken för oönskat håravfall. Oljan ger också naturlig återfuktning till ditt hår, särkilt om du låter den sitta i till exempel över natten. Ditt återfuktade hår kommer se friskare och mer glansigt ut. Oljan motverkar även flagnande hårbotten och mjäll.

E-vitamin

Druvkärneolja är känt för att det är väldigt rik på E-vitamin. Faktum är att oljan har mer av E-vitaminet än exempelvis olivolja. E-vitamin är en mycket viktig vitamin för vårt immunsystem. Det är viktigt att man använder sig av kallpressad olja för att man ska få del av så mycket av vitaminer och andra nyttigheter som möjligt.

Köpa druvkärnolja

Den bästa druvkärnoljan är den som är kallpressad. Kallpressningen garanterar att så mycket som möjligt av näringsämnena från druvkärnorna fortfarande finns kvar. Välj gärna också en ekologisk olja när du gör ditt köp.

Klicka här för att se aktuellt erbjudande på druvkärnolja hos SH