De flesta känner nog igen citrongräs från matlagningssammanhang, vad många inte känner till är att man kan utvinna olja från denna växt. Citrongräsolja kan användas i många sammanhang för att bota sjukdomar och ge oss en bättre hälsa och välbefinnande.

Vårt val: Bästa produkt 2024

Den bästa oljan vi testat är denna 100% rena eteriska citrongräsoljan. Oljan är extremt koncentrerad och därför väldigt dryg. Den doftar fantastiskt gott och har goda egenskaper för hud, hår såväl som för välmåendet och hälsan.

Klicka här för se bästa pris på denna produkt hos Svensk Hälsokost

Citrongräsolja för huden och håret

En av citrongräsoljans främsta egenskaper är dess förmåga att läka skadad hud samt att hålla den ren från skadliga element såsom bakterier och svamp. Genom att tillsätta någon eller några droppar av oljan till dina vanliga hudvårdsprodukter såsom ditt schampo och duschgel så ger du ditt hår och din hud en lagom dos av den naturliga oljan. Eftersom oljan är antiseptisk så passar den bra att använda när du tvättar dig. Oljan tar bort och dödar eventuella bakterier samtidigt som den ger din hud en fin lyster. Genom att den steriliserar porerna i huden så gör den att risker för att finnar ska uppstå minskar. En bonus med att ha oljan på huden är även att den lindrar allt ifrån träningsvärk till andra muskelsmärtor samt huvudvärk.

Citrongräsolja kan motverka håravfall och ge näring till ditt hår. Samtidigt motverkar det uppkomst av mjäll. Massera in några droppar av oljan i din hårbotten och låt sedan verka endast någon minut. Skölj sedan ur oljan. Denna enkla behandling räcker för att ditt hår ska dra nytta av oljans goda egenskaper. Återupprepa gärna behandlingen lite då och då. Läs även om nattljusolja som har bra egenskaper för ditt hår.

Stress och sömn

Lukten av citrongräsolja är ett välkänt knep för att lugna och avstressa vårt sinne. Den verkar också sövande på vår kropp, därför är den en utmärkt naturlig medicin mot sömnsvårigheter. Genom att helt enkelt dofta på oljan, antingen direkt, eller ännu bättre genom ett ångbad så kan man reducera ångest, irritation och stress. Vi rekommenderar även att man blandar lite citrongräsolja i massageoljan eller varför inte i din duschtvål.

Köpa citrongräsolja

När man köper eterisk olja så ska man alltid vara noga med att köpa en 100% ren olja. Det finns billigare oljor på marknaden som är utblandade men man tjänar inte på att köpa dessa även om de har ett lägre pris. Eteriska oljor hittas lättast på nätet på någon större hälsokost- eller skönhetsbutik. Välja gärna ett ekologiskt alternativ.

Klicka här för citrongräsolja till bästa pris hos Svensk Hälsokost