Det blir mer och mer populärt att bära ett ordentligt skägg, ganska självklart om du frågar mig. Att bära ett välansat skägg kan vara det bästa en man kan göra för att höja sin attraktionskraft.

Innan man provat att spara ut skägget tror de flesta att det bara är att låta det växa ut och blir snyggt av sig själv, det är inte riktigt sanningen. Det krävs en hel del underhåll för att få ett riktigt snyggt skägg. Förutom att det ofta ser ganska ovårdat ut innan det har växt ut ordentligt brukar det även klia en del, framförallt i början. Det leder mig in på vad vi ska prata om i den här posten, nämligen skäggolja. Anledningen till att det kliar när man börjar spara ut sitt skägg är att körtlarna i ansiktet inte kan producera tillräckligt mycket naturlig olja, helt enkelt eftersom de har blivit anpassade efter ett skäggfritt ansikte. Med tiden löser det sig själv men innan det händer så kan man hjälpa till genom att använda skäggolja. Skäggoljan återfuktar ditt skägg som annars blir för torrt(och kliar). Det snabbar även på processen för dina körtlar att producera mer olja naturligt. Men fördelarna stannar inte där:

Varför ska jag använda skäggolja?

Förutom som jag precis nämnt, att det i princip helt tar bort kliandet från ditt skägg så finns det fler fördelar.

Ser mer välansat ut

Man kan jämföra ett skägg utan skäggolja lite som en vild buske, du kan försöka borsta det så mycket du vill men det kommer ändå spreta lite hej vilt, med skäggolja blir det mycket enklare att hålla skägget enhetligt.

Helhetsintrycket av skägget ditt blir fräschare

Det finns många anledningar till att ditt skägg inte ser/känns helt fräscht och många av anledningarna, t.ex. att du har små flagor i skägget eller att huden under skägget är smått irriterat, de löser sig för det mesta med skäggolja.

Förebygger svamp

Att gå runt med svamp i skägget är ju inte så fräscht och när man väl har fått det så kan det vara lite struligt att få bort. Skäggolja är inte jätteeffektivt på att ta bort svamp men däremot så förebygger det svamp från första början.

Vad består skäggolja av?

Skäggolja består i stort av 2 olika typer av oljor, bärande olja och essentiell (esoterisk) olja. Generellt sett så består skäggolja av 90% bärande olja och 10% essentiell. Det är från de essentiella oljorna som ”magin” kommer. De bärande oljorna är de som återfuktar huden och allmänt vårdar skägget och de essentiella oljorna ger andra fördelar, beroende på vilka som ingår i den skäggolja du har.

Det var lite kort information om skäggolja, vill du läsa mer finns det rätt mycket information här: Herr Skägg om skäggolja.