Ylang ylang-oljan framställs genom destilering av blommorna från trädet Cananga odorata som finns naturligt i Indonesien, Indien och på Filipinerna.

Ylang Ylang-blomman

Bästa Ylang-Ylang oljan 2024

Den bästa Ylang-Ylang oljan vi testat kommer från HealthWell Pure. Detta är 100% ren olja av hög kvalitet. Denna olja har en härligt stark arom.

Klicka här för att se bästa pris hos Svensk Hälsokost

Aromaterapi

Oljan används flitigt vid aromaterapi, och man kan förstå varför. Ylang Ylang har en förmåga att boosta lyckokänslor samtidigt som den har en avslappnande effekt. Ylang ylang oljans doft gör, precis som med cederoljans, det lättare för oss att släppa stress. Oljan kan få kroppen att slappna av rent fysiskt vilket gör att den kan vara en bra behandling om man exempelvis har ont i nacken.

Du kan inhalera oljans positiva effekter med hjälp av en aromalampa, eller varför inte genom att droppa några droppar av den i badkaret. Oljan har milt sövande effekt och är även ångestdämpande vilket gör att det passar bra att när man ska varva ner på kvällen.

För hår och hud

Ylang Ylang-oljan kan tack vare sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper användas för att få friskare hud och hår. Den tar exempelvis bort de bakterier som kan orsaka finnar, på så sätt kan den ge dig renare hy i ansiktet. Genom att blanda några droppar av den med exempelvis en lite större mängd kokosolja så har du skapat en naturlig ansiktskräm. Man kan även droppa några droppar av den i din vanliga duschtvål för att få dess närande egenskaper tillgodo till huden när du tvättar dig.

Många vittnar om att oljan kan hjälpa till att göra håret tjockare och ge det bättre lyster. Här kan man åter igen blanda ner några droppar i kokosoljan och sedan massera ner oljan i hårbotten och låta den verka en stund innan man sköljer bort den. Oljans antiinflammatoriska egenskaper gör att hårsäckarna håller sig friska och kan producera starkt och friskt hår.

Klicka här för att se bästa pris pris på Ylang Ylang-olja hos Svensk Hälsokost